Jaguar с рекорден ръст в продажбите за 2008 г
Jaguar с рекорден ръст в продажбите за 2008 г / www.speed-press.com

Британската марка Jaguar приключи 2008 г. с повече от 65 000 продадени автомобила. Това представлява ръст от 8% в сравнение с 2007 г. и прави марката една от малкото, отчитащи продажбен ръст с всяка изминала година.

В България ръстът спрямо 2007 г. е цели 153%, като причина за добрите резултати са продажбите на най-новия модел на марката - XF, който бе представен у нас през 2008 г.

„Въпреки предизвикателните икономически обстоятелства, Jaguar постигна огромен успех през 2008 г. Представихме най-новия Jaguar XF, който бе признат за Автомобил на годината от две престижни британски списания – „What Car?” и “Auto Express”, като заедно с това спечели и други над 30 отличия от цял свят. Всичко това безспорно привлече огромен брой нови клиенти към Jaguar”, коментира Майк О`Дрискол, управляващ директор.

„XF подчертава развитието, което сме постигнали при създаването на вълнуващи спортни автомобили, които завладяват сърцата на автомобилните ентусиасти. Моделите ни се продават в над 60 страни по цял свят, като през изминалата година продажбите ни отбелязоха ръст от над 50% в Русия, 35% в страните от Близкия изток и 25% в Китай”, допълва още той.

„Започнахме 2009 г. с представянето на ново поколение бензинов и дизелов двигател, поставящи нови стандарти по отношение на мощ, икономичност и ефективност, а новият дизел предлага и забележително намаление на СО2 емисиите. Нашите автомобили отговарят на предизвикателствата на модерния свят и нуждите на съвременния човек и същевременно остават верни на философията на Jaguar да създава красиви и бързи автомобили.

Няма съмнение, че 2009 година ще бъде предизвикателна за цялата автомобилна индустрия. Вярваме обаче, че новото поколение интелигентно създадени и иновативни модели на Jaguar ще продължава да олицетворява най-добрите спортни автомобили на пътя”, коментира Майк О`Дрискол.

Агенция Speed-Press