Infiniti ще представи EX35
Infiniti ще представи EX35 / netinfo

Infiniti ще дебютира за първи път официално в Европа с модела си EX35. Представянето ще бъде на изложението в Женева през месец март.

На 4 март в 19.30 на автосалона в Женева ще бъде представено новото Infiniti EX35, което е компактен SUV. С това марката ще дебютира за първи път официално в Европа. Колата ще бъде представена от шефа на Renault-Nissan Карлос Гон и шефа на Infiniti Уейн Брус.

Изцяло новият Infiniti EX35 предлага комбинация от привлекателен дизайн, елегантен интериор и модерни технологии. В интериора преобладава голям списък от възможности като кожени седалки и модерни аудио- и навигационни системи.

Двигателят на Infiniti EX35 е 3,5-литров V6, а скоростната кутия е автоматична, с 5 скорости. Предаването на мощността на гумите става благодарение на интелигентна система за задвижване на четирите колела.

В компактния SUV ще има и две иновационни системи: Around View Monitor (AVM) - система за наблюдение чрез камери на мъртвите точки, която също така помага и за паркирането, и Lane Departure Prevention (LDP) - система, която работи съвместно с Vehicle Dynamic Control (VDC) и служи за сигнализиране и коригиране в случаите, когато автомобилът напуска очертанията на платното.

На представянето на Infiniti EX35 ще бъдат обявени и държавите от Европа, в които ще се продава компактният SUV, като България е една от тях.

Агенция Speed-Press