Apple пуска нов iPhone, който ни показва Залеза
Apple пуска нов iPhone, който ни показва Залеза / © БГНЕС, архив

Apple пуска нова версия на своята операционна система iOS за iPhone и iPad модели.
Специално внимание е отделено на функцията Night Shift, която използва геолокационни данни и часовника на устройството, за да определи кога настъпва залезът на Слънцето на мястото, където се намирате и това автоматично регулира цветовете на дисплея.

Вицепрезидентът на Apple Грег Йосивяк добави, че iOS 9 вече е инсталирана на цели 80 процента от всички активни устройства.

"Епъл" предоставяла информация на американските власти

Сред новостите е и защитеното с парола приложение Notes, ъпдейти за Apple News и CarPlay, както и ново приложение, създадено специално с образователна насоченост.
Новата версия ще добави Apple Music и Apple Maps към Apple CarPlay, които ще ви показват намиращи се наблизо места като бензиностанции, паркинги и ресторанти и ще ви забавляват в движение.

Нова технология обещава революция в безжичните връзки

Цената на iPhone SE с вградена памет от 16GB започва от 399 долара. Телефонът е по-малък и по-евтин и е с 4-инчов екран (10 см) и ще бъде предлаган в четири цвята - сребристо, космическо сиво, златисто и розово злато.

Смартфонът разполага с чип A9 с вграден копроцесор M9. Производителността му е като на iPhone 6s. Камерата му е същата като на iPhone 6s, включва и функцията Live Photos.
Телефонът поддържа гласовата услуга Siri и системата за плащания Apple Pay. Доставките започват от 31 март.