Жириновски подкрепи полигамията в името на раждаемостта
Жириновски подкрепи полигамията в името на раждаемостта / снимка: sxc.hu

Ръководителят на Руската либералдемократическа партия Владимир Жириновски се обяви за разрешаване на многоженството в страната, предадоха руските агенции.

На заседание на президиума на Съвета за реализация на приоритетните национални проекти и демографската политика Жириновски предложи да се разреши на мъжете да сключват втори брак, без да разтрогват предишния.

"У нас 30% от новородените деца са извънбрачни. Ако мъжът получи право да регистрира брак с втора жена, която е родила, без да разтрогва брака с първата, която той уважа и не желае да разбива семейството, ние ще му възложим отговорността да създаде второ семейство", посочи лидерът на ЛДРП. Той припомни, че в Русия мъжът може да има първо семейство, с което вече не живее, но му се забранява да регистрира втори брак.

"У нас не е възможна регистрация на втори брак, ако първият не е разтрогнат, но в мюсюлманските райони в нашата страна съществува "сива схема" на многоженство. Тези отношения трябва да бъдат узаконени", подчерта Владимир Жириновски. Той призова държавата да създаде служби за запознанства, тъй като в страната имало милиони самотно живеещи хора, които са здрави и нормални, но не могат да се запознаят.