Завзелите полицейската сграда в Ереван отказват да се предадат
Завзелите полицейската сграда в Ереван отказват да се предадат / БГНЕС, архив

Въоръжената група, която атакува преди седмица полицейската част на патрулната полиция в арменската столица засега отказва да се предаде. Преговорите продължават.

Заложническа драма в Ереван

Според източник на ТАСС извършителите на акцията са запалили полицейски автомобил, който бил в техни ръце, в знак на протест срещу спирането на централното електрозахранване на сградата и неизпълнението на исканията им за храна.

Въоръжената група, която окупира сградата на патрулно-инспекционната служба в столицата на Армения, освободи по-рано двама от заложниците. Депутатът от националното събрание на непризнатата Нагорно-Карабахска република Виталий Баласанян е посредник в преговорите с властите.

Двамата полицейски служители са били пуснати без всякакви предварителни условия. Това не бе размяна, а стъпка, направена при моето посредничество, посочи Баласанян.

Освободени са останалите четирима заложници в Ереван

На 17 юли въоръжена група завзе сградата и задържа намиращите се там служители. При нападението бе убит началникът на частта, а шест души, от които петима полицаи, бяха ранени.

Групата иска да бъде освободен от ареста водачът на радикалния опозиционен Фронт за обществено спасение "Нова Армения" Жираир Сефилян.
Източник:  БГНЕС