/ iStock/Getty Images
Гърция наложи полицейски час от 01.00 до 06.00 часа и други ограничения на турстическия остров Миконос, известен с нощния си живот, заради "тревожно" нарастване на случаите на зараза с коронавируса, предаде АФП, като се позовава на съобщение на властите.

Освен полицейския час, мерките предвиждат и 24-часова забрана за всякаква музика, според съобщение на заместник-министъра по гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас. Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли, се посочва в съобщението.

Ние призоваваме гражданите, посетителите и търговците на нашия хубав остров да спазват строго мерките /.../ с цел разпространението на вируса да може да бъде поставено бързо под контрол и Миконос да може да се върне към нормалността, заяви Хардалиас.

Редица туристически региони в Гърция вече са в „оранжевата“ зона за риск от коронавирус

Миконос е една от основните туристически дестинации в Гърция и живописните му плажове и активен нощен живот привличат стотици хиляди туристи всяка година, включително знаменитости.

Но напоследък нарастващият брой нелегални празненства във вили на острова обезпокои властите.

На 15 юли Хардалиас предупреди, че броят на активните случаи на коронавирус на острова се е увеличил четирикратно за една седмица, надхвърляйки 300 случая.

Той обясни днес, че организаторите на частни събирания с участие на над 20 души, рискуват да им бъдат наложени глоби, стигащи до 200 000 евро.

Гръцките власти съобщиха вчера за регистрирани 2691 нови случая на заразени с коронавируса на фона на по-малко от 400 случая три седмици по-рано.
БТА