Верни ли са слуховете за раздяла в семейство Саркози?
Верни ли са слуховете за раздяла в семейство Саркози? / снимки: БГНЕС

Говорителят на френското президентство Давид Мартинон отказа всякакъв коментар на слуховете в печата за раздяла между президента Никола Саркози и съпругата му Сесилия, съобщи Франс прес.

"Предполагам, че все пак не очаквате от мен да коментирам такива слухове", заяви Мартинон в Елисейския дворец. "Не коментирам всеки слух, появил се във вестникарските редакции, най-малкото пък този", добави говорителят.

Мартинон заяви още, че не знае дали г-жа Саркози ще замине със съпруга си при посещението му в Москва на 9 и 10 октомври.

"Къде изчезна Сесилия?" гласеше заглавие във брой на вестник "Паризиен" от четвъртък. На две страници ежедневникът коментираше очебийното отсъствие на Сесилия при визитата на съпруга й в България, където той се срещна с медицинските сестри, прекарали осем години в либийски затвор и освободени през юли с активното участие на г-жа Саркози.

"Либерасион" също спомена "слуховете за раздяла на президентската двойка". Семейство Саркози вече са се разделяли веднъж през 2005 година, отбелязва АФП.

"Истинската звезда, която българските медици искаха да прегърнат, така и не дойде в София, пише "Либерасион", според който "отсъствието й остана неразбрано и озадачаващо".

В София Саркози обясни, че съпругата му не е искала да го придружи, тъй като била оскърбена от възникналата във Франция полемика заради намесата й за освобождаването на медиците.

Междувременно стана ясно, че Сесилия Саркози няма да участва в предаването на Мишел Дрюкер по канал Франс 2 в неделя Vivement Dimanche за министъра на правосъдието Рашида Дати. Участието й бе планирано, тъй като тя нееднократно е декларирала, че е близка с Дати.

Говорителят на Елисейския дворец оправда отсъствието на първата дама с обяснението, че президентът е дал голямо интервю за предаването и няма техническо време за друг участник. Това допълнително подхрани слуховете, възникнали след необяснимото отсъствие на г-жа Саркози при посещението на президента в България.