/ ThinckStock/Getty Images
Около 970 германски граждани са заминали да воюват в Сирия и Ирак, от тях 160 са загинали. Около 240 са се завърнали във Федералната република, но малцина от тях се наблюдават от властите.
 
Задържаха ислямистки лидер на летището във Франкфурт

От завърналите се 240 в Северен Рейн-Вестфалия са се установили 74 души. На 14 е наложена мярка „задържане под стража“, съобщава вестник „Кьолнер Щаданцайгер“.
 
Как разпознаваме опасните ислямисти?

Германските правоохранителни органи не разполагат с необходимите ресурси, за да следят всички, въпреки че броят на служителите е увеличен. Имайки предвид гигантските загуби, които понасят джихадистите от „Ислямска държава“, много скоро броят на завръщащите се екстремисти може да нарасне значително, отбелязва изданието.
 
Как мигрантите променят ежедневието на много германци

По-рано бе съобщено, че на контролираните от ИД територии в Сирия и Ирак се намират около 290 деца и младежи от Германия. След тяхното завръщане те могат да представляват заплаха за обществената сигурност, смятат от германските служби за сигурност.

„Опасността се състои в това, че децата се завръщат с промити мозъци, пред тях е поставена задачата да извършват нападения“, заяви директорът на Федералното ведомство за охрана на Конституцията Ханс-Георг Масен.
БГНЕС