Усилията за решаване на казуса с медиците в Либия продължават
Усилията за решаване на казуса с медиците в Либия продължават / netinfo

Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер е обсъдил с либийски представители въпроса за освобождаване на българските медицински сестри в Либия.

Имахме доста дълги разговори с либийските представители за българските сестри. Имах възможност лично да видя сестрите. Те са в добро здраве, но не трябва да забравяме, че са в затвора вече от осем години, заяви в Брюксел министърът на външните работи на Германия.

Щайнмайер, чиято страна е ротационен председателя на Съвета на ЕС до края на месеца, бе в Либия заедно с Бенита Фереро-Валднер, член на Европейската комисия. В Брюксел той участва в дискусия в Европейския парламент за бъдещото развитие на ЕС.

Акцентът в разговорите с либийските представители е бил поставен върху това, че трябва да се направи всичко възможно за решаване на въпроса с освобождаването на българките.

Не чух противно мнение за това от либийска страна, заяви външният министър на Германия. Това не е краят, усилията ще продължат, допълни Франк-Валтер Щайнмайер.