Турските сили за сигурност издирват трети атентатор?
Турските сили за сигурност издирват трети атентатор? / БГНЕС

По данни на Sky News Arabia турските сили за сигурност издирват трети потенциален самоубийствен атентатор, въоръжен с автомат „Калашников“, предава TACC.

Предполага се, че той се намира на територията на международното летище „Ататюрк“, което бе разтърсено от две експлозии, съобщава "Фокус".

Десетки жертви след самоубийствен атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул

Кореспондентът на Нова телевизия в Турция Нихал Йозерган съобщи, че на място на трагедията се говори за три експлозии.

Два от взривовете отекнали на входа и изхода за външните линии на летището, а третият - на паркинга на летището, където била взривена дистанционно кола-бомба.

Междувременно държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова за „съвместна борба“ срещу тероризма след тройната самоубийствена атака на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, предава АФП.

„Ако държавите, както и цялото човечество, не успяват да обединят силите си и да водят съвместна борба срещу терористичните организации, всички възможности, от които се ужасяваме в съзнанието си, ще се сбъднат една по една“, се казва в изявлението на Ердоган.

Няма данни за пострадали българи при експлозиите на летище"Ататюрк"

Експлозии разтърсиха международното летище "Ататюрк" в Истанбул тази вечер, предадоха световните агенции. Двама атентатори камикадзе са се взривили на две места на международния терминал на летището.

Властите съобщиха за най-малко 28 убити в нападенията. 60 души са ранени, шестима от които са в тежко състояние. Няма данни за пострадали или загинали българи при експлозиите.

Все още никой не е поел отговорност за атентата.