/ gettyimages
Чеченският лидер Рамзан Кадиров обвини технологичния милиардер Илон Мъск, че дистанционно е изключил неговата Tesla Cybertruck, за която многократно е твърдял, че е подарък от главния изпълнителен директор на Tesla.

Миналия месец военачалникът публикува видео, на което шофира Cybertruck, който е оборудван с картечница, около територията на неговия президентски дворец. Той каза, че превозното средство е “подарък” от Мъск—, но шефът на Tesla отрече твърдението. Кадиров каза, че автомобилът Cybertruck ще бъде изпратен в зоната на бойните действия в Украйна за използване от руските войски.
  Но в четвъртък Кадиров написа в социалните медии, че превозното средство, за което той твърди, че се е представило "възхитително" на бойното поле, е било дистанционно деактивирано от Tesla и е трябвало да бъде изтеглено от фронтовата линия.

“Илон Мъск се държа зле. Той дава скъпи подаръци от дъното на сърцето си и след това ги изключва дистанционно", пише в Telegram Кадиров.

“Това не е мъжествено", добави той, питайки тъжно: "Как можа да направиш това, Илон?"

Верен съюзник на руския президент Владимир Путин, Кадиров управлява с железен юмрук в Чечня, където правителството му е обвинено в редица нарушения на човешките права и нарушения на международното право.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
POLITICO