Тайланд утрои наградата за главата на терориста
Тайланд утрои наградата за главата на терориста / снимка: БГНЕС

Тайландските власти утроиха на 3 милиона бата /84 000 долара/ наградата, предлагана за информация, която ще доведе до залавянето на заподозрения за атентата в Банкок, в който загинаха над 20 души и над 100 бяха ранени, предаде ДПА.

Полицията разпространи фоторобот на атентатора от Банкок

Днес на мястото на взрива в храма Ераван се състоя възпоменателна церемония в памет на жертвите на атаката. На нея присъстваха будистки монаси, мюсюлмански имами, християнски и хинуидстки свещеници и представители на сикхите.

Властите в Тайланд не знаят кой е виновен за атентата в Банкок

Представители на местните власти, на правителството, посланици на страните, изгубили своите граждани в атаката, също присъстваха на възпоминанието. Присъстващите поднесоха цветя пред мемориална плоча с имената на всички жертви, поставена на мястото на атаката.

Атентаторът от Банкок е бил заснет

Вчера двама мъже, заподозрени, че са участвали в атентата и са помогнали на главния заподозрян, бяха оневинени, след като се предадоха лично в полицията.

Единият се оказа екскурзовод, а другият обикновен китайски турист, който след разпит си тръгна от Тайланд. Полицията сега издирва жена, облечена в черно и забелязана на кадри на охранителна камера по времето на взрива.

Източник: БТА