Стотици българи блокирани в Гърция, спасяват ги с ферибот
Стотици българи блокирани в Гърция, спасяват ги с ферибот / БГНЕС

Стотици българи са блокирани в Гърция заради стачка. Нашенци масово са си запазили почивка на гръцките острови заради почивните дни у нас.

Само за тези празници - Великден и Гергьовден, българските туристи са похарчили за почивка там около 53 милиона лева. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма.

48-часова стачка в Гърция, Атина остана без транспорт

Оказват се обаче заклещени на островите заради синдикална стчака. Синдикатите в Гърция стачкуват заради готвените данъчни промени. Транспортът е напълно парализиран. В Атина единственият вариант за придвижване е с такси.

Сънародниците ни в Санторини трябва да прекратят отпуската си по- рано и да тръгнат още тази вечер, съобщи Нова телевизия. Само така ще успеят да хванат последния ферибот от Санторини за Пирея, който е в 01.00 часа. Ако не го направят, ще останат блокирани в Гърция до средата на следващата седмица.

Гръцкото министерство на корабоплаването осигури транспорт на закъсалите български туристи на остров Санторини.  Гърция е уведомила българското посолство в Атина, че е подсигурен транспорт за закъсалите български туристи.

Българските туристи могат да пътуват тази нощ в 01:00 ч с ферибот „Рио" на компанията BLUE STAR FERRIES от Санторини за Пирея.

В момента българските дипломати се опитва да установят контакт и издирят хотели, където са отседнали българите, за да ги уведомят.

Призовават се всички български туристи, които имат проблем, да звънят на телефоните на Посолството в Атина и генералното консулство в Солун, където има постоянно дежурен.

Източник: Novanews.bg