Трима души бяха ранени при украински обстрел снощи на Белгородска област в Русия, а противовъздушната отбрана свали десет ракети РМ-70 "Вампир", съобщиха руските власти и министерството на отбраната, цитирани от Ройтерс.

"Град Белгород снощи отново беше подложен на обстрел, има ранени хора", заяви в социалната мрежа "Телеграм" губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. "Трима души са в интензивно отделение, като всички те са претърпели хирургически интервенции. Лекарите оценяват състоянието им като тежко, но стабилно."

Засега няма коментар от Украйна.

Българин в Киев: Понякога сирените звучат по 10 пъти на ден, случва се да се крием в банята

По думите на Гладков при нападението са изпочупени прозорците на две многоетажни жилищни сгради. Има щети и по няколко леки коли.

Руското военно министерство съобщи, че противовъздушната отбрана е свалила десет ракети, изстреляни от реактивни системи за залпов огън РМ-70 "Вампир". Както се твърди, след началото на войната украинската армия е получила подобни ракетни комплекси от Чехия.

Зеленски: Няма да оставим масираните атаки на Русия без отговор


Гладков заяви, че се е обърнал за помощ към други региони за настаняването на деца от Белгород, а ако е нужно, за тях ще бъдат изпратени и учители от Белгородска област.

През последните седмици Белгород многократно беше атакуван от украинските сили. При ракетно-безпилотно нападение в края на миналия месец загинаха 25 цивилни, включително пет деца, отбелязва Ройтерс.
Владимир Сахатчиев/БТА