/ iStock/Getty Images
От централата на НАТО заявиха днес, че са потвърдени първите три случая на заразени с новия коронавирус, свързани с военния му щаб в Белгия – един цивилен служител и двама от членовете на семейството му. Служителят наскоро пътувал до Италия, най-засегнатата от COVID-19 европейска страна.

От щаба на НАТО заявиха, че служителят и членовете на семейството му не са посещавали съоръжението на Върховния щаб Allied Powers Europe (SHAPE) в Монс, Южна Белгия, откакто са се върнали от Италия.

Първи смъртен случай от коронавируса във Великобритания

„Има три потвърдени случая на COVID-19 в нашата по-широка общност на SHAPE“, се казва в изявление на НАТО. „Случаите са„ внесени “в Белгия след пътуване в чужбина и засегнатите лица не са влизали на територията на SHAPE след завръщането си у дома“, гласи изявлението.

След тестване в болницата, тримата са изпратени у дома, където са били поставени под карантина, но по-късно са се разболели сериозно.

В Китай започват изпитания на шест вида ваксини от коронавирус върху животни

Достъпът на посетители до централата на НАТО вече беше ограничен и военните командири получиха указания за ограничаване на разпространението на вируса.

САЩ и Израел прекратиха съвместните си военни учения Juniper Cobra 20 поради епидемията от вируса. НАТО засега не е отменило нито едно от планираните повече от 20 учения за тази година, но генералният секретар Йенс Столтенберг заяви, че съюзът следи отблизо огнищата на заразата.
БГНЕС