Илхам Алиев спечели четвърти президентски мандат на 11 април.
Илхам Алиев спечели четвърти президентски мандат на 11 април. / БГНЕС, архив
Президентът назначи за министър-председател Новруз Мамедов
Досегашните ключови министри в правителството на Азербайджан запазват местата си и в новия кабинет, сформиран днес от президента Илхам Алиев, съобщи ТАСС, като се позова на сайта на държавния глава.

Вътрешен министър остава Рамил Усубов, министър на външните работи - Елмар Мамедяров, министър на отбраната пак е Закир Хасанов. Начело на министерствата на извънредните ситуации и на икономиката отново са съответно Камаладин Хейдаров и Шахин Мустафаев.

По силата на конституционните разпоредби предишният кабинет подаде оставка на 18 април, след церемонията по встъпване в длъжност на Илхам Алиев, получил на 11 април четвърти президентски мандат, обяснява ТАСС.

Днес Алиев назначи Новруз Мамедов за нов премиер на страната, след като парламентът на Азербайджан одобри тази кандидатура. За решението гласуваха всичките 113 депутати, които присъстваха в залата.
 
Новруз Исмаил Оглу Мамедов бе външнополитически съветник на президента Алиев от миналата година, а преди това е бил заместник-ръководител на президентската администрация.
БТА