/ Guliver/Getty Images
Неколкочасова повреда предизвика бъркотия снощи по една от основните линии на парижкото метро, използвана масово от туристите, и наложи евакуация на неколкостотин пътници, при често хаотични условия и при голяма горещина, предаде Франс прес.
Петима пътници са получили на място медицинска помощ от пожарникари за неразположения, свързани с високите температури, съобщи говорителят на Службата за противопожарна помощ в Париж. Той каза, че около 40 огнеборци са били мобилизирани за улесняване на извеждането на хората.
Повредата започна във вторник малко след 20 ч. на напълно автоматизираната линия 1, която пресича Париж от изток на запад и обслужва много туристически обекти във френската столица. Евакуацията на пътници започна едва два часа след началото на повредата.

Авария в парижкото метро вся паника сред французите

Според фирмата оператор на метрото RATP трафикът се е нормализирал в ранните часове днес. Повредата е била предизвикана от технически проблем, засегнал метро влак между две спирки в центъра на Париж.
Спрени бяха 8 влака по линия 1, чиито пътници бяха евакуирани. Хората трябвало да излязат от влаковете и да бъдат изведени от тясното пространство между вагоните и стената на тунела, което не е било добре организирано и беше критикувано от мнозина в Туитър.

Паника в лондонското метро заради запалила се батерия (СНИМКИ)

"Служителите на RATP ни крещяха" написа в Туитър Асма Маад и добави в друг туит, че заради горещината са се чувствали като в пещ.
БТА