Последният сигнал в Индийския океан не е от изчезналия самолет
Последният сигнал в Индийския океан не е от изчезналия самолет / БГНЕС

Последният сигнал, за който бе съобщено при издирването на изчезналия самолет на "Малейжа еърлайнс" в Индийския океан, вероятно не е дошъл от самолета, заяви звеното, координиращо издирвателната операция, цитирано от ДПА.

"Сигналът, за който бе съобщено близо до кораба на Австралийските сили за отбрана „Океански щит", е малко вероятно да е свързан с черните кутии на самолета", каза пред репортери в Пърт ръководителят на издирвателната операция Ангъс Хюстън, цитиран от БТА.

Това изявление дойде след анализ на данните от звуколокационни шамандури, хвърлени от австралийски патрулен самолет вчера близо до мястото, където военноморски кораб е наблюдавал възможен сигнал от изчезналия "Боинг 777".

Днес районът на търсене, който е на около 2300 км от западното крайбрежие на Австралия, е разделен на два сектора, посочва БГНЕС. Общата му площ е 46 700 кв. км (в четвъртък тя беше над 57 000 кв. км). Над тези райони летят 15 самолета, а водата кръстосват 13 кораба.

Засега не са открити никакви останки от самолета на "Малейжа еърлайнс", който на 7 март отлетя по маршрута Куала Лумпур - Пекин с 227 пътници и 12-членен екипаж, но изчезна от радарите около два часа след излитането си.

На 24 март авиокомпанията излезе с изявление, в което обяви, че всички на борда на самолета са загинали.