Полицията в Италия провежда мащабна операция срещу Камората
Полицията в Италия провежда мащабна операция срещу Камората / netinfo

Италианската полиция започна мащабна операция срещу клана "Джонта" от неаполитанската мафия - Камората, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Прокурорът на Неапол е издал по искане на националната дирекция за борба срещу мафията 88 заповеди за арест по обвинения в участие в престъпна организация, убийства, рекет и наркотрафик, съобщи в комюнике полицията. До момента са задържани 48 души, а 28 от издирваните вече са в затвора за други престъпления.

Операция "Прилив" е най-голямата в района Торе Анунциата, в южните предградия на Неапол, през последните 10 години. В нея участват и полицаи от Милано, Катания и Пистоя.

Сред арестуваните са съпругата на лидера на клана Валентино Джонта, неговата 34-годишна дъщеря Тереза и 31-годишният му син Паскуале. Самият бос и друг негов син - 36-годишният Алдо, вече са зад решетките.

Органите на реда са иззели движимо и недвижимо имущество на обща стойност над 50 милиона евро, съобщи прокуратурата. То включва 63 апартамента, 65 автомобила и 11 фирми с различна дейност.

Прокуратурата обърна внимание на много важната роля на жените в клана "Джонта", който е активен в района от 70-те години на миналия век. Единайсет от 76-имата арестувани са жени.