Актрисата Кейти Грифин
Актрисата Кейти Грифин / Guliver/Getty Images, архив
Си Ен Ен съобщи, че прекратява деловите си отношения с актрисата Кейти Грифин, която се появи във видеоклип, държейки нещо, приличащо на отрязаната глава на президента републиканец Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Телевизията заяви, че анулира споразумението си Грифин за нейно участие в новогодишната програма. В продължение на десетилетие Грифин бе водещ на годишното специално предаване заедно с кореспондента и водещ на Си Ен Ен Андерсън Купър.

Американска актриса си направи „кървава“ шега с Тръмп (ВИДЕО)

В първоначалната си реакция Си Ен Ен окачестви видеоклипа като "отвратителен и оскърбителен".

Освен това казино в щата Ню Мексико съобщи, че анулира нейно участие на живо през юли, а Грифин вече загуби договор за снимане на реклама, който бе сключила само преди няколко седмици.
 

Актрисата Кейти Грифин
Guliver/Getty Images, архив

Грифин вече поднесе извинения за видеоклипа, заявявайки, че краткият видеоклип е бил "прекалено смущаващ" и не е бил смешен. "Прекалих", заяви тя във втори видеозапис в Туитър. "Не беше забавно, разбирам това. Извинявам се искрено."

Много интернет потребители призоваха Грифин да бъде пратена в затвора.

На оригиналния клип Грифин бавно вдига маска, наподобяваща окървавената отрязана глава на Тръмп. Първоначално тя нарече проекта си, осъществен с помощта на фотографа Тайлър Шилдс, "претенциозно артистично изявление" за осмиване върховния главнокомандващ на САЩ.
 

Съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп - Мелания Тръмп
Guliver/Getty Images, архив

Съпругата на президента Мелания Тръмп, която изключително рядко се изказва публично, заклейми видеоклипа, предаде Франс прес.

"За мен като майка, като съпруга, като човек тази снимка (наподобяваща отрязаната глава на Доналд Тръмп) е много разстройваща. Като си помислим за някои зверства по света в наши дни, такава снимка е неприемлива, човек се замисля за умственото здраве на този, който я е направил", се казва в изявление на първата дама.

"Отвратително, но не и изненадващо", написа в Туитър синът на Тръмп Доналд Тръмп младши. "Това е днешната левица. Те смятат това за допустимо. Представяте ли си някой консерватор да беше направил такова нещо, когато Обама беше президент?", запита той.

Челси Клинтън
Guliver/Getty Images, архив


Видеоклипът предизвика остри критики и от страна на демократите. Челси Клинтън, дъщеря на бившия президент Бил Клинтън, изрази неодобрението си. "Това е нещо ужасно и погрешно. Никога не е забавно да се правят шеги за убийството на президент", заяви тя.

Сенаторът демократ Ал Франкен, който сам е бил хуморист и комик, осъди видеоклипа, който по думите му "няма място в политическия ни диалог".

По-рано Доналд Тръмп вече осъди видеоклипа на Грифин.

"Кейти Грифин трябва да се срамува от себе си. Децата ми, особено 11-годишният ми син Барън, го приемат тежко. Болна работа!", написа в Туитър президентът, който рядко споменава най-малкия си син.
БТА