Броени часове остават до боксовия сблъсък на годината - между Кубрат Пулев и носителят на четири шампионски пояса - Антъни Джошуа, предава NOVA.

След много премеждия и отлагания, двамата най-накрая ще се изправят един срещу друг на "Арена Уембли" в Лондон. Искри и напрежение имаше между тях още вчера, когато за малко не стигнаха до размяна на юмруци.

Стоичков надъха Кобрата преди мача с Джошуа

Кубрат Пулев за втори път излиза за световната титла от тежка категория. Надеждите са, че той е в много по-добра форма и много по-подготвен. До момента в кариерите си и Джошуа и Пулев имат само по една загуба.

Българинът отстъпи пред Владимир Кличко в първия си опит да стигне до световната титла през 2014 година, докато през миналата Ей Джей бе победен изненадващо от Анди Руис, но бързо си върна шампионските пояси, към които сега се е прицелил Кобрата.

При пристигането си в английската столица, обаче Пулев бе върнат към първия насрочен сблъсък с Джошуа през 2017 г., който се провали, заради травма на българският боксьор.

„Готов съм, тук съм и ще се боря за победата. Мачът през 2017 г. срещу Джошуа не се състоя, но аз вярвах, че този сблъсък ще дойде, когато настъпи правилният момент. Преди близо три години бях по-млад, но получих травма по време на спаринг и не можех да се подготвя нормално. Радвам се, че сега съм здрав, готов и срещата ще се състои въпреки пандемията и останалите фактори в световен мащаб”, каза Пулев.

„Респект към Антъни, който е олимпийски шампион и носител на световните титли, но аз съм тук, за да го победя. Имам всички необходими качества, за да му отнема титлите. Готов съм да се бия, готов съм да спечеля”, допълни той.

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа показаха почти еднакво тегло на кантара (ВИДЕО)

Първите знаци от британецът показаха уважението, с което шампионът подхожда към сблъсъка с Кубрат Пулев. „Пред мен стои дълъг списък със съперници. От 2013 г. насам се изправям срещу най-добрите боксьори на света, побеждавам ги и те отпадат от тази листа. Сега наред е Пулев.

Той е в световния елит от много време насам и дочака своя миг да се изправи срещу мен и трябва да се чувства късметлия за това. Зная, че ще понеса удари в този мач, но винаги съм показвал, че мога да се съвзема и да атакувам.

Накрая само един от нас двамата ще оцелее. Моята задача в събота няма да е никак лесна, но сега аз съм много по-завършен боксьор и съм готов да защитя титлите си”, каза Антъни Джошуа.
nova.bg