Над 10 хил. доброволци ще сбъднат мечтата на болно дете да стане Батман
Над 10 хил. доброволци ще сбъднат мечтата на болно дете да стане Батман / снимка: Gulliver/Getty Images
Над 10 хил. доброволци ще сбъднат мечтата на болно дете да стане Батман
68298
Над 10 хил. доброволци ще сбъднат мечтата на болно дете да стане Батман
  • Над 10 хил. доброволци ще сбъднат мечтата на болно дете да стане Батман

Мечтата на петгодишния Майлс от Сан Франциско да се превърне за няколко часа в Батман ще се сбъдне с помощта на повече от 10 000 доброволци. Болното от левкемия момченце, което е голям почитател на комикс героя, ще има възможността да изпълни редица каскади из града, организирани от калифорнийската фондация "Пожелай си нещо".

Молбата на Майлс, която беше публикувана на сайта на фондацията, е докоснала сърцата на хора от цялата страна, като много от тях ще пътуват специално до Сан Франциско, за да го подкрепят.

Малкият "Баткид" или "Детето прилеп", ще извърши редица героизми из Сан Франциско. Пред събралата се публика в центъра на тихоокеанския пристанищен град полицейският шеф Грег Зур ще обяви, че в града има бедствие и ще попита на всеослушание дали някой знае къде е Детето прилеп. Майлс ще се яви заедно с истинския Батман, след което двамата ще спасят жена в беда, вързана за релсите на трамвайната линия на централната улица Хайд Стрийт.

След това героите ще отскочат до близък банков клон и ще предотвратят банков обир, извършван от злодея Гатанката и неговите помощници. След като залъжат глада в местна кебапчийница, Батман и Детето прилеп ще продължат с геройства, като ще се наложи да спасят талисмана на местния бейзболен отбор "Гигантите" - тюленът Лу Сийл, който е отвлечен от... Пингвина.

Двамата борци срещу престъпността, облечени в известните си черни костюми, ще скочат в Батмобила и ще подгонят злодея из града. След като хванат Пингвина, Брус Уейн и малкият Майлс ще се отбият в кметството, където градоначалникът Ед Лий специално ще връчи на Баткид ключът към града и ще му благодари, под зоркия поглед на аплодиращото множество, за авантюристичните си действия.

През цялото време събралото се множество ще наблюдава приключенията на голям екран, издигнат на централния площад, както и на живо по интернет. Предполага се, че днешното събирането ще бъде най-големият документиран флашмоб.