/ iStock/Getty Images
Шанхайският парк за диви животни се ангажира да засили сигурността, след като един от служителите му почина, след като беше зверски хапан от мечки пред ужасените погледи на посетителите.

Инцидентът е станал в сафари парк в събота и е заснет от един от пътниците в туристически автобус. Във видеоклип, публикуван в интернет, автобус се движи през зоната на дивата природа и пътниците започват да крещят, сочейки към струпване на мечки зад прозореца.



„Там има някой!“ вика разтревожено един от пътниците, а друг пита: "Какво става?"

Зоопаркът изказа съболезнования на семейството на починалия служител, като добави, че ръководството е страшно разстроено заради трагедията и ще направи всичко, за да не се повтори това. Паркът също се извини на туристите, които станаха свидетели на зловещия инцидент и им възстанови стойността на билетите.

Паркът временно затвори района за дивите животни, в който мечките се движеха без бариери, и увеличи мерките за сигурност. Посетителите могат да бъдат в тази зона само в автобусите.

Видеото на инцидента бързо се разпространи в китайската социална мрежа Weibo и предизвика спорове относно необходимостта от такива съоръжения за животни.

Някои потребители призоваха за затваряне на зоопарковете като цяло, отбелязвайки, че мечките просто се държат като диви животни. Други обвиняват за трагедията ръководството на зоопарка и недостатъчните мерки за сигурност.
БГНЕС