Льо Пен на посещение в Ливан
Льо Пен на посещение в Ливан / БГНЕС
Кандидатът за президент от националистическата партия „Национален фронт“ Марин льо Пен, която продължава посещението си в Ливан, демонстративно отказа да сложи кърпа за глава по време на среща с местния мюфтия шейх Абдел Латиф Дарян.

„Не сложих хиджаб при срещата си в Египет с шейха на мюсюлманския университет „Ал Азхар“ (смята се за една от най-авторитетните ислямски институции) и не направих това и сега“, каза тя. Заради отказа си тя не се е срещнала с духовника.

Льо Пен на посещение в Ливан
БГНЕС

В програмата на френския политик за днес е предвидено и посещение на резиденцията на друг религиозен лидер – патриарх Бишара Райи, глава на маронитската църква, към която принадлежат по-голяма част от християните в страната.

Льо Пен: Асад е предпочитаният избор за Франция

В понеделник Льо Пен посети двореца Баабда и се срещна с ливанския президент Мишел Аун. Тя имаше среща и с премиера Саад Харири, както и с външния министър Джебран Басил. Освен подкрепа за двустранното сътрудничество между Париж и Бейрут, политикът отново изрази и подкрепата си за сирийския президент Башар Асад, който по думите й е „най-добрият избор“ в настоящата ситуация.
БГНЕС