Руският външен министър Сергей Лавров нарече убийството на руската журналистка Даря Дугина "варварско престъпление" и заяви, че извършителите не заслужават милост, съобщи Анадолската агенция.

Русия изпрати Даря Дугина в последния й път (ГАЛЕРИЯ)

"Разследването, надявам се, ще приключи бързо и въз основа на резултатите от него, разбира се, не може да има никаква милост за заговорниците и палачите, заяви Сергей Лавров на пресконференция след среща със сирийския си колега Файсал Мекдад.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) смята украинските власти за отговорни за убийството на 29-годишната руска журналистка Дугина.

Според ФСБ, Наталия Вовк - украинска гражданка, е пристигнала в Русия, за да извърши престъплението, и след като е изпълнила задачата, е напуснала страната.

Дугина, която беше убита късно в събота при експлозия на автомобил в покрайнините на Москва, беше дъщеря на руския социолог и философ Александър Дугин, който оглавява Международното евразийско движение - политическо движение, противопоставящо се на американските ценности като либерализма и капитализма.

Александър Дугин: Дъщеря ми положи моминския си живот на олтара на победата

През 2014 г. списание Foreign Policy включи Дугин в списъка на "100-те глобални мислители на съвременния свят". Той също така е в списъците със санкции на САЩ и ЕС заради откритата си подкрепа за политиката на руския президент Владимир Путин.
БГНЕС