Кастро се възстановява бързо, заяви кубински министър
Кастро се възстановява бързо, заяви кубински министър / netinfo

Кубинският лидер Фидел Кастро се възстановява бързо, но трябва да се вслуша в съветите на лекарите, преди да се появи евентуално на манифестацията на 1 май, заяви кубинският министър на икономиката и планирането Хосе Луис Родригес, цитиран от Франс прес.

"Бихме искали той да оздравее още по-бързо, за да бъде с нас. Здравословното му състояние се подобрява, но е необходимо време за медицински процедури и трябва да се вслушаме в съветите на лекарите", каза министърът.

"Всички знаят, че Фидел е тук и участва във вземането на основните за страната решения. Ако е възможно да присъства на 1 май, той ще бъде с нас, ако не - няма да е на манифестацията", добави Родригес.

Боливийският президент Ево Моралес обяви вчера, че Фидел Кастро, който временно предаде властта на брат си Раул преди девет месеца заради заболяване, ще се върне на поста си на 1 май.

"Сигурен съм, кубински братя, че на 1 май другарят Фидел ще поеме отново функциите си, за да продължи да управлява Куба", заяви Моралес, обръщайки се към група кубински лекари в северната част на Боливия.