Хотелите „Тадж Махал“ и „Трайдънт“ отварят врати след атентатите
Хотелите „Тадж Махал“ и „Трайдънт“ отварят врати след атентатите / БГНЕС

Едно крило на луксозния хотел „Тадж Махал“ и хотел „Тайдънт“ в Мумбай, които през ноември бяха атакувани от група ислямисти, отварят утре врати, предаде АФП.

Клиентите ще могат да наемат стая още в неделя сутринта в „Трайдънт“. Хиляда гости са поканени на частен прием за отварянето на модерното крило на „Тадж Махал“, наречено „Тауър“ (Кула). Въведени са драконовски мерки за сигурност с претърсване на всеки посетител, а районът на „Трайдънт“ е отцепен от силите на реда.

На пресконференция президентът на компанията „Трайдънт Хаутелс“ почете паметта на 22 клиенти и на 10 служители на заведението, убити от ислямистките нападатели.

Още не е посочена дата за отварянето на съседния на „Трайдънт“ хотел “Оберой“, който е по-сериозно повреден. Колкото до „Тадж Махал“, крилото „Тауър“, построено през 1970 г., избегна разрушенията, които понесе старият хотел през 60-те часа обсада на 29 и 30 ноември.

В открития през 1903 г. палас „Тадж Махал“ отсядат короновани глави, звезди от шоубизнеса и киното и милионери на посещение в стопанската столица на Индия.

Холдингът „Тата“, на който принадлежи „Тадж Махал“, е решен да реконструира и възстанови всеки сантиметър от сградата и да върне миналия й блясък и слава. „Тадж Махал“ има 565 стаи. Нощувката в него е между 365 и няколко хиляди долара.