Групови сексуални посегателства над жени потресоха Индия (ВИДЕО)
Групови сексуални посегателства над жени потресоха Индия (ВИДЕО) / sxc.hu

Индийската полиция започна разследване за групови сексуални посегателства над жени в Новогодишната нощ в Бангалор, известен като технологичен хъб, предаде Франс прес.

Ужасяваща „мода": Клипове на изнасилвания се разпространяват чрез социалните мрежи в Индия

Жени, които са отишли в центъра на града, за да празнуват настъпването на 2017 г., твърдят, че били преследвани от групи мъже, които ги опипвали и разсъбличали. Някои от нападнатите твърдят, че са били изнасилени. Полицията проверява записите от 45 охранителни камери в центъра на града, където стотици хора се бяха събрали за посрещането на Новата година. Същевременно в социалните мрежи се появиха кадри, на които се виждат сцени на насилието и на викащи за помощ жени. Интернет потребители дори нарекоха новогодишната нощ заради тези инциденти "Нощта на ужасите".

Случилото се скандализира цяла Индия, където след случай на групово изнасилване на жена в автобус в Делхи през 2012 г., породил масови протести, законите за сексуалните посегателства бяха затегнати.

Бангалор е смятан за сравнително сигурен за жените град, така че информацията за груповите сексуални посегателства там потресоха още повече хората. Нападенията бяха оприличени на случилото се в Кьолн в нощта на 31 декември срещу 1 януари преди година.

Министърът на вътрешните работи на индийския щат Карнатака, в който се намира Бангалор, обвини за нападения младежи, които искали да имитират западняците. Той обаче каза, че жените са станали жертва на посегателствата, защото са били облечени като западни гражданки. С това изказване министърът породи вълна от протести, след което той каза, че не е бил разбран правилно.

Източник: БТА