Тотнъм
Тотнъм / Gulliver/Getty Images
Феновете на Тотнъм изразиха гнева си от политиката на клуба по време на кризата с коронавируса. Президентът на "шпорите" Даниел Леви освободи временно всички 550 служители на клуба, за да се възползват те от извънредната схема на правителството и да получават по 80% от заплатата си в периода на пандемията от COVID-19. По този начин Тотнъм облекчава сериозно финансово си положение за сметка на служителите си, които ще получават с 20% по-ниско месечно възнаграждение, но в същото време ръководството на клуба не пипа високите заплати на футболистите и треньорите.

Четирите най-богати германски клуба с жест към отбори с финансови проблеми


"Посъветвахме клубът да обясни действията си по-детайлно и ясно на привържениците и се надяваме те да се възползват от този съвет. Феновете искат любимият им отбор да постъпва правилно и са разгневени, че клубът, който е определян за много богат, намалява заплатите на служителите си и иска правителствена помощ за тяхното изплащане, докато тези, които получават най-високи заплати, остават неприкосновени", казват от официалния фенклуб на Тотнъм.

 


"Наясно сме, че клубът не може да намали заплатите на футболистите и треньорите, без да постигне преди това съгласие със съответните профсъюзи. Нищо обаче не пречи на играчите доброволно да направят тази крачка, за да не бъдат твърде тежко бреме в този период. Нищо не пречи и на директорите да направят допълнителни отстъпки освен приетото 20-процентно намаление на възнагражденията. Феновете биха приветствали подобни действия и казахме това на клуба", допълват от фенклуба.

Действията на Тотнъм, Нюкасъл и Норич Сити ядосаха и правителството на Великобритания, като председателят на комисията за култура, медия и спорт Джулиан Найт заяви, че ще бъде въведен допълнителен данък върху високите заплати на футболистите и треньорите, ако клубовете продължават да използват некоректно схемите за кризисна подкрепа на правителството.
 
БГНЕС