Джъстин Гатлин засвидетелства своя респект към легендата Юсейн Болт
Джъстин Гатлин засвидетелства своя респект към легендата Юсейн Болт / БГНЕС
Шок за почитателите на Юсейн Болт. Ямаецът беше победен във финала на 100 метра на Световния шампионат по лека атлетика в Лондон.


 
Световният рекордьор бе развенчан в своето последно индивидуално бягане от един от най-големите си конкуренти в последните години - Джъстин Гатлин.

Джъстин Гатлин
БГНЕС

Американецът, който бе световен шампион преди 12 години в Хелзинки пренаписа историята на спринта с този си уникален дубъл на 100 метра, простиращ се в две десетилетия.
 
Още в полуфиналите по-младият американец и лидер през сезона Крисчън Коулман прояви неуважение към "Мълнията", като го напрегна с огромна разлика от старта и го победи с минимален аванс.

Джъстин Гатлин
БГНЕС

Във финала ситуацията със страхотната стартова реакция на Коулман и ужасяващата такава на Болт се повтори, а заекът изскочи от 8-ма пътека. От нея Джъстин Гатлин връхлетя първи на финала, а Болт не успя да догони и американския младок. Така легендата на леката атлетика остана трети с 9.95 секунди.
 
Шампионът Гатлин пък заглуши освиркванията на 50-те хиляди по трибуните в Лондон със своето фантастично бягане - 9.92 секунди. 35-годишният американски спринтьор е недолюбван от широката аудитория и то в голяма степен във Великобритания, заради своето минало, свързано с допинг провинение, изтърпяно обаче по правилата на съвременния спорт.

Джъстин Гатлин
БГНЕС

Сребърният медалист Крисчън Коулман финишира за 9.94 секунди, като със своите само 21 години даде заявка за добро бъдеще в световния спринт.
 
С победата си на 100 метра в Лондон Гатлин си върна за пораженията, които понесе от Болт на Олимпийските игри в Рио миналото лято и най-вече загубата само с една стотна на финала на Световния шампионат по лека атлетика в Пекин преди 2 години.

Гатлин и Болт
БГНЕС

gong.bg