/ БГНЕС
Няколко десетки хора хвърляха камъни по джамии и магазини, чиито собственици са мюсюлмани, а местен мъж беше пребит. Това се случи в град Чилав, намиращ се на западния бряг на Шри Ланка. Причината е кавга, започнала във Фейсбук, заявиха източници, цитирани от Ройтерс.

Ислямска държава пое отговорност за атака в източен град на Шри Ланка
 
"На територията, за която отговаря полицията в Чилав, незабавно се въвежда комендантски час, който ще бъде в сила до 6 ч утре сутринта, за да се успокои напрегнатата ситуация", каза говорител на полицията. Впоследствие полицията заяви, че комендантският час ще бъде в сила до 4 ч сутринта.
 
На скрийншот от предполагаемата размяна на реплики във Фейсбук, видян от Ройтерс, се вижда как потребител е написал на синхалски "Трудно е да ни накарате да плачем" и после добавя местна обида срещу мюсюлманските мъже.

Католиците в Шри Ланка отслужиха литургии за пръв път след атентатите Потребител във Фейсбук, идентифициран като Хасмар Хамид, за когото двама местни казаха, че е мъжът, който е бил арестуван впоследствие, отговаря на английски: "Недей да продължаваш да се смееш, един ден ще плачеш".
 
Властите заявиха, че са арестували автора на публикация във Фейсбук, и го идентифицираха като 38-годишния Абдул Хамид Мохамед Хасмар. Местните в Чилав, град с предимно християнско население, заявиха, че публикацията на Хасмар била интерпретирана като заплаха и разгневена тълпа го пребила.

Престрелка между полицията в Шри Ланка и предполагаеми терористи, има жертви
 
Преди три седмици в Шри Ланка ислямистки атентатори се взривиха в четири хотела и три църкви, при което загинаха над 250 души. Оттогава мюсюлмански организации твърдят, че са получили десетки оплаквания от цяла Шри Ланка за хора, които са били тормозени.
БТА