Най-малко двама души са загинали, а около 70 са ранени днес следобед при катастрофа на магистралата близо до летището на италианския град Болоня, след което са последвали серия експлозии и пожар.
 

БГНЕС

БГНЕС


Както съобщи италианската полиция, злополуката се е случила при сблъсък на два камиона, единият от които е превозвал запалим материал, а вторият - превозни средства.
 
При сблъсъка е експлодирал бензиновозът, след което е избухнал и пожар. От експлозията се е разрушил и част от моста на магистралата, а пожарът се е разпространил и на паркинга под него, където обхванал десетки превозни средства, след което се е стигнало до серия малки експлозии. Десет пожарникари са взели участие в гасенето на пожара.
 

БГНЕС


Според болнични източници 14 души са с тежки наранявания. Сред ранените има 11 полицейски служители.
 

БГНЕС


Поради инцидента, който е настъпил около 13.00 ч. местно време, движението по магистралата е преустановено и в двете посоки. Летището в Болоня съобщи, че трафикът към него е нормален и не е бил засегнат от инцидента.
 
Околните жители съобщиха за италианските медии, че експлозиите са били толкова силни, че "къщите са се разтресли".
 

БГНЕС


В социалните мрежи се появиха снимки и видеоклипове, показващи как от мястото на аварията се издигат пламъци и черен дим.
Пожарът вече е потушен.