Двама виетнамци са арестувани за убийствата в китайския ресторант в Германия
Двама виетнамци са арестувани за убийствата в китайския ресторант в Германия / netinfo

Германските власти арестуваха двама виетнамци по подозрения, че са свързани с жестокото убийство на седем души в китайски ресторант в Северна Германия, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

Двамата - на 29 и 31 години - били спрени за внезапна проверка в понеделник, 13 часа след откриването на труповете на трима мъже и три жени в ресторант в град Зитензен, недалеч от Хамбург.

Заподозрените, чиито имена не се съобщават, не могли да представят поисканите им документи за самоличност и били отведени в ареста. При претърсване на колата, която били взели под наем, е открито вещество - вероятно кокаин.

Автомобилът с регистрационен номер от град Дюрен съвпада с описанието на кола, забелязана в района на престъплението.

Жертвите на престъплението бяха намерени с огнестрелни рани, а някои бяха вързани. Сред убитите е 31-годишен тайландец, жител на Волфенбютел, 36-годишна сервитьорка от Малайзия и собствениците на заведението - китайска двойка от Хонг Конг с британски паспорти, на 28 и 36 години. Останалите жертви все още се идентифицират.

На местопрестъплението бе намерена невредима 2-годишната дъщеричка на собствениците. Детето е в безопасност и се чувства добре.