Берлускони се отегчи от подигравките на италианските медии
Берлускони се отегчи от подигравките на италианските медии / БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони се оплака, че е подложен на постоянни „подигравки“ и „обиди“ от страна на медиите, най-вече от телевизиите и заяви, че левицата разпространява лъжливи информации, които го изкарват „бандит и член на мафията“.

„Хората, с които се срещам по света се отнасят към мен с голямо уважение. И когато се върна в Италия, включвам телевизора и виждам, че няма предаване по Rai (италианската държавна телевизия), което да не сипе подигравки и обиди по мой адрес“, заявява Берлускони в интервю за в. „Кориере дела Сера“.

„Омръзна ми от телевизиите, които се подиграват с мен. В това е замесена и опозицията. Те постоянно влизат в полемики, насърчават протестите на студентите и учениците, същото правят и в случая с Алиталия. Те ме обиждат и се подиграват с интересите на страната“, категоричен е Берлускони.

„Опозицията не иска доброто на страната. Те са във война с правителството и са готови да прибягват от лъжи. Разпространяват погрешна информация за училището и университета“, счита той. „Представят ме като бандит, като член на мафията“, завършва италианският премиер, допълва БГНЕС.