/ БГНЕС
Севернокорейски правителствени представители в Малайзия са възразили срещу извършването на аутопсия на починалия на летището в Куала Лумпур заварен брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Ройтерс, като се позова на източник от малайзийското правителство.

Севернокорейските представители са поискали тялото на покойния Ким Чен-нам да им бъде предадено, но Малайзия е отхвърлила искането. Правителствени източници казаха, че засега няма решение дали тялото на Ким Чен-нам ще бъде предадено на Северна Корея.

Убиха полубрата на Ким Чен-ун в Малайзия

Малайзийската полиция по-рано днес арестува жена във връзка с убийството на заварения брат на севернокорейския лидер. Полицията издирва още няколко чуждестранни заподозрени във връзка със смъртта на Ким Чен-нам, допълва Ройтерс.

Камери заснели една от убийците на Ким Чен Нам

Аутопсията на заварения брат на севернокорейския лидер е приключила. Засега причината за смъртта е неизвестна, предаде японската агенция Киодо, цитирана от ТАСС и позоваваща се на правоохранителните органи на Малайзия.

Ким Чен-нам се почувствал зле на летището в Куала Лумпур и починал на път за болница. По данни на полицията той се обърнал за помощ към сътрудници на наземните служби с оплакване за силен световъртеж. Ким Чен-нам казал, че неизвестно лице му плиснало в лицето неустановена течност, а после избягало. Според друга версия неизвестна жена е поднесла към лицето на севернокорееца плат, пропит с неизвестно вещество. Южнокорейски медии съобщиха пък, че става дума за нападение, при което с игла е инжектирана отрова, допълва ТАСС.
 
БТА