Атентатите от 13 ноември в Париж бяха кошмар, заяви Стинг
Атентатите от 13 ноември в Париж бяха кошмар, заяви Стинг / Guliver/Getty Images

Британският певец Стинг, който ще пее по-късно днес в новоотворената концертна зала "Батаклан" в Париж, където преди година бяха убити 90 души, описа атентатите от 13 ноември като кошмар, предаде ДПА.

Стинг разказа пред германската телевизия Ен Те Ве, че е бил ужасен от "терористичната катастрофа", която е ударила Париж на 13 ноември 2015 г.

По-късно днес Стинг ще изнесе концерт пред публика от оцелели и роднини на жертвите в нападението в концертната зала "Батаклан" в Париж.

С концерт на Стинг зала „Батаклан” в Париж отваря врати след кървавите атентати

По-рано днес френският премиер Манюел Валс призова към единство и повече сътрудничество между европейските власти за осуетяване на терористични прояви.

"Да, тероризмът пак ще ни удари. Обаче имаме в себе си ресурсите да се съпротивим и силата да победим. Ние, европейците, ще победим ислямисткия тероризъм", написа Валс в статия, публикувана в няколко европейски всекидневници, сред които британския в. "Гардиън" и белгийския "Соар".

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разпространи изявление, в което казва, че нападенията ще останат "завинаги като врязани в сърцата ни". "Терористите искаха да нападнат Франция. В онази трагична нощ обаче ние европейците и гражданите в целия свят бяхме всички французи", заяви той.

Източник: БТА