Аш Шабаб заплаши Кения с нови нападения
Аш Шабаб заплаши Кения с нови нападения / БГНЕС

Говорител на сомалийската ислямистка групировка "Аш Шабаб" заплаши Кения с нови атаки, ако не изтегли войските си от Сомалия, където те се сражават срещу ислямистките бунтовници от 2011 г., предаде Франс прес.

"Отправяме предупреждение към кенийското правителство и към всички, които го подкрепят. Ако искат мир, да напуснат територията ни. В противен случай знайте, че нападението в търговския център в Найроби е само прелюдия на онова, което ще направим в бъдеще", заяви говорителят на движението Шейх Али Мохамад Раге, цитиран от БТА.

Търговският център "Уестгейт" в кенийската столица бе щурмуван с гранати и автоматични оръжия от ислямистката групировка "Аш Шабаб" в събота по обяд - време, по което молът е бил пълен с клиенти. До вчера официалната информация бе за 62-ма загинали при нападението. В последните два дни много заложници са били освободени или са успели да се измъкнат, но според източник на АП кенийските сили за сигурност явно още не са успели да прочистят цялата сграда.

Според последните съобщения трима кенийски войници, ранени при сблъсъците в търговския център, са починали от раните си.

Аш Шабаб заплаши Кения с нови нападения
netinfo