Председателят на парламента Арарат Мирзоян пострада по време на безредиците в столицата
Арменският премиер Никол Пашинян заяви във Facebook, че инициаторите на погромите в Ереван тази нощ ще бъдат строго наказани, предаде ТАСС.

"Част от участвалите в погромите в Ереван са били в Карабах, но по някаква причина са оставили позициите си и са избягали. Сред тях има и един генерал. Официално заявявам, че всички инициатори ще бъдат наказани с цялата строгост на закона", заяви Пашинян.

Руският президент Владимир Путин, премиерът на Армения Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписаха споразумение за пълното прекратяване на огъня и на всички военни действия в зоната на нагорнокарабахския конфликт от 23:00 ч. българско време вчера. Руският президент заяви, че въоръжените сили на Армения и Азербайджан ще се спрат на заетите от тях позиции и че в региона ще бъдат разположени руски миротворци. Освен това Баку и Ереван ще разменят пленници и тела на загинали.

Бесни протестиращи щурмуват парламента на Армения, бият и трошат (ВИДЕО)

След оповестяването на информацията за подписаното споразумение жители на арменската столица Ереван се събраха на площада на Републиката, където се намира сградата на арменското правителство, за да изразят недоволството си. Част от протестиращите проникнаха в сградата на правителството. Протестиращи проникнаха и в сградата на арменския парламент.

Председателят на парламента Арарат Мирзоян пострада по време на безредиците в столицата, съобщи Никол Пашинян.
БТА