Звезди на Евролигата обменят опит в сътрудничество с УНИЦЕФ
Звезди на Евролигата обменят опит в сътрудничество с УНИЦЕФ / netinfo
Осем от най-големите звезди в баскетболната Евролига ще се срещнат с други звезди в този спорт по време на Финалната четворка на най-престижния европейски клубен турнир в Мадрид. По двама играчи от четирите тима финалисти този сезон ще се включат в програмата за социална отговорност, която ръководството на Евролигата разработва в съдействие с УНИЦЕФ и ще се срещнат с играчи от отборите участници на Европейското първенство по баскетбол за хора в инвалидни колички.

Томас Ван ден Шпигел и Никос Зизис от ЦСКА Москва, Серхи Видал и Зоран Планинич от ТАУ Керамика, Тал Бърнстейн и Дерик Шарп от Макаби Тел Авив и Владо Илиевски и Шоун Стонеруук от Монтепаски Сиена ще посетят утре сутрин местно училище в испанската столица и ще могат да споделят опита и отношението си към играта, както и да говорят за разликата в двете баскетболни дисциплини.

Финалната четворка на Евролигата по баскетбол започва на 2-ри май с полуфиналите между Монтепаски Сиена – Макаби Тел Авив и ТАУ Керамика – ЦСКА Москва. Големият сблъсък за титлата на Стария континент е на 4-ти май.