Жените загряват с Испания
Жените загряват с Испания / netinfo

Женският ни национален отбор по волейбол ще изиграе две контроли с Испания като част от подготовката си за предолимпийската квалификация, на която сме домакини. Проверките ще бъдат на 3 и 4 ноември в Габрово, а важният турнир е от 7 до 11-ти.

Испанките ще се тестват срещу Любка Дебърлиева, Ева Янева и компания, защото от България отиват в Турция за друг предолимпийски турнир.

Националките ни ще бъдат водени 4 дни от Николай Желязков, а на 1 ноември селекционерът Драган Нешич ще дойде у нас от Италия и ще поеме подготовката.

Съперници на България в предолимпийската квалификация са Белгия, Беларус, Словакия и Румъния, като само победителят продължава в следващата фаза по пътя към Игрите в Пекин.

Помощник треньорът Нели Маринова – Нешич няма да пътува до Габрово, тъй като играе с Перуджа първенство и Купа на Италия. Петър Дочев също няма да бъде част от екипа на Нешич в този турнир, заради служебни ангажименти във Франция. В щаба ще бъдат Николай Желязков и статистика Симоне Франкини.

Драган Нешич записа първата си победа начело на италианския елитен Тена Сантерамо над Новара с 3:2, а от неделя ще води и тима си в Купата на Италия, където е в група с Кремона, Песаро и Рома. Перуджа със съпругата му Нели е в поток с Павия, Мантова и Сасуоло.