Волейболистките ни с успех над Румъния в контрола
Волейболистките ни с успех над Румъния в контрола / netinfo
В контролна среща по волейбол при жените, която се игра в Габрово, националният отбор на България победи Румъния с 3:0 (25:23, 25:23, 25:20).

Още в началото на мача българките взеха солидна преднина, която румънките, въпреки големите усилия, не успяха да стопят до края на първия гейм, който завърши 25:23 в полза на България.

Волейболистките на Румъния излязоха по-мотивирани за втория гейм и логично взеха аванс, който българките успяха да заличат с цената на завидни усилия и отворен дух.

В своя край геймът беше много драматичен, като в крайна сметка късметът се оказа на страната на момичетата, водени от Драган Нешич. Българките успяха да затворят частта с 25:23.

В началото на третия гейм играта вървеше точка за точка. Българките, водени от разпределителката Любка Дебърлиева и Ева Янева, взеха нещата в свои ръце и се поздравиха със заслужена победа с 25:20 и съответно с 3:0.

Това бе втори приятелски мач на България с Румъния. Утре, отново в Габрово, е последната трета среща между двата отбора.