Волейболистки стачкуват за пари
Волейболистки стачкуват за пари / netinfo
Волейболистките на италианския тим Тена Сантерамо вдигнаха стачка и не тренираха в петък. Състезателките от тима воден от българския национален треньор Драган Нешич протестираха срещу случващото се в клуба, тъй като не са получавали заплатите си от два месеца и половина насам. Тена Сантерамо е попаднал във финансова криза и се намира на девето място в класирането на елитното женско първенство на Апенините.

Липсата на финанси породи множество скандали в първите дни на Новата година, като голяма част от волейболистките отказаха да тренират. Причина за липсите са проблеми със спонсорите и шефовете. Ръководството на тима търси и нови фирми, които да рекламират. Стигна се дотам, че разпределителката Кристина Фернанда Ферейра Фернандиня от Бразилия е получила добра оферта да премине в друг отбор.

Потърсихме за коментар самият Драган Нешич. Българския селекционер на женския ни тим сподели: „Факт са проблемите, но получихме уверението и гаранции от шефовете на тима ни, че до 25 януари парите ни ще бъдат преведени. Те очакват на 21-ви да получат необходимите вноски и веднага ще погасят задълженията си към нас. вчера с момичетата тренирахме, а в момента сме на път, защото утре играем мач за Купата на Италия. Надявам се всичките проблеми да са останали в миналото”.

Тена Сантерамо спечели първата си група Ц за Купата на Италия, като зае първото място след 5 победи и 1 загуба. Утре е мачът от втория кръг на надпреварата, в който домакин е Уником Старкер Керакол Сасуоло.

В първенството – Серия А1, Тена Сантерамо е на девето място, като е на една точка от зоната за влизане в плейофите, като има 3 победи и 8 загуби.

Миналата година съставът остана на 10-то място в Серия А1, след което бе назначен за треньор Драган Нешич. Най-големия успех на Тена Сантерамо е спечелването на Купата на Италия А2 през 2004 година.