Владимир Боянов: Ще се кандидатирам за президент на БФБ
Владимир Боянов: Ще се кандидатирам за президент на БФБ / netinfo

Легендарният баскетболист на Академик Владимир Боянов заяви, че ще се кандидатира за президент на Българската федерация по баскетбол.

„Ще се кандидатирам за президент на Българската федерация по баскетбол. Аз се кандидатирам, за да свърша определена работа. Имам платформа, която съм я споделил с приятели’, сподели Боянов.

„Говорил съм вече с хора и от баскетбола. Обикалям и баскетболните отбори, за да разясня каква е моята платформа. Какви са намеренията ми да работим заедно. Да се надяваме, че ще бъда избран. Преди два месеца се реших, но имахме джентълменско споразумение с господин Тонев да обявим нещата на Купата за България”, добави легендарният баскетболист на „студентите”.

„Управителният съвет, ако приеме моите идеи ще ме подкрепят. Няма да се разсърдя на никой, ако не гласува за мен. Сигурно ще видят някой по-добър. Имам много добри проекти, които са реализирани, като ЛукОйл Академик. Много хубаво ще бъде да има конкуренция и борба на идеи. Моите уважения към Симеон Варчев и към представителя на ЛукОйл Академик, който не го зная все още. Щях да се радвам да бяха аз техният представител, защото това е все едно твоето дете да не те подкрепя”, завърши Владимир Боянов.

Заместник-председателят на баскетболния Черно море Симеон Варчев, който е в опозиция на настоящата управа на федерацията заяви, че утре ще говори дали ще се кандидатира за президентския пост или ще подкрепи Владимир Боянов.