Валенсия излъга Депортиво за място в ШЛ
Валенсия излъга Депортиво за място в ШЛ / netinfo
Валенсия измъкна много важна победа с 2:1 като гост на Депортиво Ла Коруня в мач от 33-я кръг на Примера дивисион.

Благодарение на трите точки, „прилепите” вече имат 59, и са на пет от основния си конкурент за четвъртото място Сарагоса, но са и с мач повече. Момчетата на Кике Санчес Флорес дори имат теоретични шансове да се намесят и в борбата за титлата, в зависимост от резултата на дербито между Реал м и Севиля утре.

За разлика от Валенсия, след поражението Депортиво вече няма шанс да попадне в зона УЕФА и ще играе безцелно оставащите срещи до края.

Първото полувреме на „Риасор” премина равностойно, като домакините имаха някои добри възможности, но вратарят Канисарес бе на мястото си и опази суха вратата си. В 38-та минута Уго Виана откри резултата в полза на Валенсия с хубав гол от ъгъла на вратарското поле.

След почивката Депортиво показа, че не е готов да се предаде и наложи своя ритъм на игра за известен период. Резултатът не закъсня и в 67-та минута Таборда изравни.

И точно когато всичко изглеждаше приключило, Давид Силва завърши по прекрасен начин поредния си силен мач и донесе успеха за Валенсия.

Крилото на гостите получи пас от Ангуло и от шест-седем метра разстреля Ауате за крайното 1:2.