Съблякоха хиляди холандски фенове по гащи
Съблякоха хиляди холандски фенове по гащи / netinfo

Победата на Холандия 2:1 над Кот д`Ивоар бе съпътствана от прецедент в историята на световните първенства. Хиляди привърженици на оранжевите бяха принудени да влязат на стадион "Готлиб Даймлер" в Щутгарт по бельо.

Те били спрени, тъй като имали върху панталоните си логото на холандската бира "Бавария". Стюардите веднага им наредили да се съблекат, ако искат да гледат мача.

Суровите мерки са взети заради официалните спонсори на първенството - американската пивоварна компания "Будвайзер" и германската "Битбургер".

ФИФА не допуска реклами на фирми, които не са нейни партньори. Разбира се, централата не може да заповяда на зрителите с какви дрехи да пристигат на стадиона. В този случай обаче става въпрос за хиляди хора, които носят едни и същи рекламни продукти.

Това съответно ще бъде забелязано по телевизията и изглежда като целенасочен опит за рекламна кампания - коментира говорителят на ФИФА Маркус Зиглер.

Шефовете на холандската компания "Бавария" обявиха, че действията на стюардите са прекалени, и се заканиха да се оплачат на ръководството на ФИФА./ „7 Дни Спорт”/