Стоилов: Отборът ни има качества, мислим за Суперкупата
Стоилов: Отборът ни има качества, мислим за Суперкупата / Снимка: Инес Павлова, Gong.bg
Старши треньорът на Литекс Станимир Стоилов бе категоричен, че неговият отбор мисли предимно за спечелването на Суперкупата. По-рано през деня „оранжевите” се върнаха в България от предсезонния си подготвителен лагер в Холандия.

„Смятам, че свършихме една ползотворна работа. Естествено, пътят, по който си избрахме да вървим е малко по-труден и ще ни трябва малко повече време. Все още смятам, че сме по средата на пътя”, сподели на българска земя Стоилов.

„Отборът ни е доста млад, който има качества и желание, но на моменти от младостта лъкатушим от добри към по-колебливи изяви. Колкото до новите, и те имат още нужда от адаптация към българския футбол и към българската действителност. Така че един месец е напълно достатъчно, за да кажем, че те вече не са нови, а са част от колектива”, добави наставникът на „оранжевите”.

„Според мен ЦСКА са запазили голяма част от отбора и са с едно добро лице. Мислим за спечелването на Суперкупата”, каза още Стоилов. На 3 август Литекс ще се изправи срещу ЦСКА в спор за Суперкупата на България.

„Нормално е като си треньор на Литекс да се стремиш към най-високите цели. За да се спечелят титли и купи трябва да имаш отбор, който играе добър футбол и да покаже типично по български характер.”

Колкото до програмата за родното първенство Стоилов заяви: „Програма като програма, при всички положения ще трябва да играем с всички отбори и като домакини и гости. Това, че гостуваме, побеждавали сме ги и като домакини и като гости.”