Стадионът на Пирин получи лиценза за А група
Стадионът на Пирин получи лиценза за А група / netinfo
Стадион „Христо Ботев” в Благоевград бе одобрен от Лицензионната комисия на БФС и Пирин ще може да играе домакинските си срещи през сезон 2008/09 година на свой терен, като на него могат да се провеждат мачове от А група и от турнира за Купата на България, съобщиха от клуба.

Орлетата продължават подготовката си за новия шампионат в Белица. От спортно-техническото ръководство са изключително доволни от условията там и решиха и вторият летен лагер от 21 до 30 юли отново бъде във високопланинското градче.

Пирин ще изиграе третата си контрола срещу третодивизионния ФК Банско от 18:30 часа в Белица. Ден по-късно със същия начален час стартира проверката срещу израелския Апоел Петах Тиква на стадиона в Мурсалево.

След това тимът ще се готви в Благоевград и в Бобошево, където на 19 юли от 10:00 часа сутринта е предвидена приятелска среща с втородивизионния Марек.

По време на втория си лагер в Банско благоевградчани ще играят срещу Беласица на 23 юли, със Спортист Своге на 26 юли и с гръцкия Пансерайкос на 28 юли.