Рангелов се завърна като месия и донесе ценна победа за Енерги
Рангелов се завърна като месия и донесе ценна победа за Енерги / netinfo
В мач от 30-я кръг на Първа Бундеслига Енерги Котбус успя да се добере до победа с 2:1 срещу Ханза и с тези спечелени три точка от отбора, където играят Станислав Ангелов и Димитър Рангелов може да се окажат решаващи за тяхното оцеляване в елита на германския футбол.

Станислав Ангелов игра 90 минути за своя отбор, докато Рангелов се завърна в игра в 70-та минута след дълго възстановяване от контузия и донесе важните три точки за Енерги.

Гостите поведоха след гол на Цеткович в 16-та минута. Домакините останаха с човек по-малко в 42-та минута, когато Митрески бе изгонен за втори жълт картон.

В 82-та минута Енерги стигна до изравнително попадение чрез Рост, а в 90-та минута Рангелов попадна в прегръдките на своите съотборници, след като донесе победата на домакините.

Благо Георгиев игра 90 минути при равенството на Дуисбург 1:1 при гостуването на Бохум. След това реми шансовете на „зебрите” да се спасят станаха още по-минимални.

Никулеску даде гол преднина за Дуисбург в 26-та минута, но домакините се добраха до изравнителното попадение в 84-та минута чрез Сестак.

Валери Домовчийски остана на резервната скамейка за Херта при равенството 2:2 на берлинчани при визитата им на Хановер 96.

Домакините поведоха чрез автогол на Вон Берген и попадение на Щайнер, но берлинчани се добраха до точката след голове на Шахед и Пижчек.