Рамос: Касияс няма да спечели Златната топка
Рамос: Касияс няма да спечели Златната топка / Снимка: БГНЕС

Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос заяви, че старши треньорът на клуба Бернд Шустер трябва да промени схемата на игра.

В същото време футболистът отбеляза, че според него вратарят на „белия балет” Икер Касияс няма шанс да спечели „Златната топка” този сезон.

„Нямам проблем с физическото си или психологическото си състояние, но играта напоследък ме притеснява. Заслужих си критиката, признавам си. Но искам да отбележа, че ми е трудно да играя по фланга без подкрепа. Затова смятам, че треньорът трябва да промени нещо в тактическата схема”, сподели защитникът.

„Удивително е, че бях включен в списъка за претендентите за „Златната топка”. Вероятно това е знак, че хората оценяват това, което направихме с националния отбор на Испания. Това е признание за всеки футболист. Както знаете, някога и аз ще успея да спечеля този приз. Няма нищо невъзможно, но съм наясно, че през тази година има и по-заслужили играчи от мен, които да спечелят”, добави Серхио Рамос.

„Не смятам, че Икер Касияс ще получи „Златната топка” тази година. В продължение на много години той показва чудесна игра, сега спечели титлата в Испания и стана европейски шампион, но предполага, че хората биха предпочели да обявят за най-добър футболист някой като Роналдо и Меси”, каза още Рамос.