ПСВ и Фенербахче не успяха да се победят
ПСВ и Фенербахче не успяха да се победят / netinfo

ПСВ Айндховен не успя да победи гостуващия тим на Фенербахче, въпреки че домакините доиграха мача с човек повече.

Двубоят от група G на Шампионската лига завърши при резултат 0:0. Дейвид от отбора на Фенербахче бе отстранен от игра в 64-ата минута, когато получи директен червен картон за удар на противников състезател.

Фенербахче бе отборът, който доминираше на стадион „Филипс” в Айндховен, но въпреки разконцентрираната игра в отбрана на домакините, нападателите на гостите не успяха да преодолеят стража Гомес. Минути преди почивката, само в рамките на шейсет секунди, Семих Сентурк пропусна два отлични шанса за турците.

Най-добрата голова възможност, която се откри за домакините бе 13 минути преди края, когато Дани Коеверманс стреля с глава след центриране на Ян Кромкамп, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

Интересно е да се отбележи, че домакините не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на вратата пазена от Волкан Демирел.

По-рано днес Интер постигна трудна победа над московския ЦСКА Москва и почти сигурно си осигури място в следващата фаза на надпреварата. Италианците се изкачиха на първо място във временното подреждане с актив от шест точки. Фенербахче е втори с 5, докато ПСВ и ЦСКА имат съответно 4 и 1 точки.